Philip Kiemel maakt muziek | Biografie Philip Kiemel

Biografie van organist Philip Kiemel

De in 1972 geboren Philip speelt al sinds zijn 7e jaar orgel. Eerst op een harmonium (in de volksmond ook wel de psalmpomp genoemd), waarbij zijn moeder zorgde voor de aanvoer van de benodigde lucht in het orgel. Al snel werd deze ingeruild voor een electronisch orgel (Viscount) en heeft Luuk Tuinder de lessen overgenomen. Na 5 jaar orgelles moest hij een beslissing nemen om wel of niet verder te gaan en ook de voetpedalen te gaan gebruiken. Die keus was echter niet zo moeilijk en ook een tweeklaviers Johannus orgel opus 15 was snel gevonden bij Kuipers Muziekhuis in Leens. Met prima service en onderhoud is het - toen al tweedehands - orgel na zo'n 20 jaar nog steeds in een goede conditie.

Na een aantal jaren werden de lessen in de Goede Herderkerk van Groningen voortgezet. Het orgel is overigens eind jaren negentig door Mense Ruiter overgeplaatst naar de Fontein. Na 12Ĺ jaar les van Luuk was het tijd om een stapje hoger op te gaan. Bij Stef Tuinstra vervolgde hij zijn lessen aan de Noord Nederlandse Orgel Academie (NNOA). Daar kreeg hij lessen in orgelimprovisatie, registratie en voordracht op het "Timpe-orgel" in de Nieuwe Kerk te Groningen.

Naast het begeleiden van kerkdiensten (in onder andere Vries en Haren), concerten en diensten in ziekenhuizen en gevangenissen is hij al 16 jaar vaste organist bij het Chr. Gemengd koor 'Con Amore' uit Groningen.

Tot zover zijn loopbaan als organist. Vanaf 1982 is hij ook als koperblazer actief in de Martini Brassband Groningen. Via een jeugdopleiding op de Kranewegschool in Groningen, waar het enthousiaste schoolhoofd de heer Oldenkamp de jeugd wel kon interesseren voor de schitterende muzikale mogelijkheden. Via de jeugdorkesten is hij uiteindelijk in de huidige band terechtgekomen. 

Met optredens op festivals, concoursen, tijdens kerkdiensten & concerten, in instellingen en op braderieŽn heeft hij veel podiumervaring opgedaan.

Volg de data in zijn agenda en zie hoe actief hij nog met de muziek bezig is.

Kijk voor meer info op: http://ftp.castel.nl/~kiemp02/home.htm of stuur een mail aan philipkiemel@maaktmuziek.nl